Menu
Menu

Яремчук Дмитро Назарович

1976

Український естрадний співак (тенор), заслужений артист України (2004), народний артист України (2017). Брат народного артиста України, співака, композитора Назарія Яремчука (молодшого) та співачки Марії Яремчук.

Життєпис

З дитинства займався музикою. Батьки: Назарій Яремчук, народний артист України, Олена Шевченко, співачка, солістка ВІА «Смерічка».

1996 — закінчив Чернівецьке музичне училище, відділ «теорія музики».
2001 — закінчив Національну музичну академію, вокальний факультет, клас Костянтина Огнєвого та Кабка Геннадій.
1996,1997,1999 — лауреат Х, ХІ, ХІІІ Всеукраїнських фестивалів-конкурсів сучасної естрадної пісні «Пісенний вернісаж».
1997 — участь у святкових програмах «Дні культури України в Узбекистані».
1998,1999,2000,2001 — лауреат телерадіопроекту «Шлягер року».
2000 — Лауреат ІІ премії Міжнародного пісенного конкурсу «Золотий шлягер» (Білорусь).
2000 — Гран-прі міжнародного пісенного конкурсу «Доля — 2000» (Україна).
2002 — разом з братом Назарієм Яремчуком (молодшим) став засновником Пісенного фестивалю «Родина» імені Назарія Яремчука, присвячений пам'яті та творчості їхнього батька Назарія Яремчука.
2004 — отримав звання «Заслужений артист України».
2013 — нагороджений дипломом учасника Всеукраїнської програми «Національні лідери України».
2017 — отримав звання «Народний артист України».

Співає сольно, а також у дуеті з братом Назарієм Яремчуком (молодшим). Брати Яремчуки відомі виконанням наступних пісень: «Вишиванка», «Стожари», «Наша доля», «Родина», «Червона рута», «Моя Україна-велика родина», «Хай буде щастя і любов», «Тече вода», «Бажання», «Водограй», «Подарую світу», «Я так люблю, Україно, тобі», «Хай щастить вам люди добрі», «Два кольори», «Пісня про рушник», «Черемшина».

Виконує пісні на музику композиторів: Н.Яремчук (молодший), О.Злотник, В.Івасюк, П.Дворський, І.Поклад, О.Білаш, В. Михайлюка. На слова поетів: О.Ткач, В.Герасименка, Ю. Рибчинський, В. Крищенко, Д.Павличко, В.Івасюк, П.Майборода, Г.Булах, М.Юрійчук, В.Кудрявцев, Н.Яремчук, Н.Яремчук (молодший), В.Матвієнко, А.Малишко, А.Матвійчук.

З концертами разом зі своїм молодшим братом Назарієм Яремчуком об'їздив всю Україну, а також гастролював країнами: США (2008, 2012, 2015), Італія (2009), Узбекистан (1997), Росія (2002), Велика Британія, Ізраїль, Португалія, Іспанія, Італія, Франція, Чехія (2015), Фінляндія (2016).
Дискографія
Дмитро на виступі, жовтень 2014 року.
"Сонце в твоїх очах" — 2002
«Родина» — 2004 (перевидання — 2010)
«Наша доля» — 2005 (перевидання — 2010)
«Кращі пісні» — 2010
«Подарую світу» — 2011

X
Menu
2024 © Ukrainian Musical World
General partner:
Opera World