Menu
Menu

Приступа Едуард Вікторович

1975

Український музикант, композитор, мультиінструменталіст, продюсер, співак.

Біографія

Перші гастролі Едуарда були в 1979 році на Кавказі. У чотири роки виступив разом зі своїм батьком саксофоністом, в одному ансамблі. З 1993 по 2004 рік працював в групі ТНМК, у складі якої став лауреатом першої премії на фестивалі «Червона рута-1997» (також отримав нагороду в номінації акустичної музики).

У 2004 році створив свій рок-гурт НеДіля. З дитинства займається спортом: плавання, бокс, футбол. Виступає за футбольну команду зірок «Маестро».

У Едуарда був один офіційний шлюб.
Освіта

Навчався у школі № 45 міста Харкова. Закінчив музичну школу № 9 по класу фортепіано.

З 1994 по 1998 роки навчався в Харківському музичному училищі імені Б. М. Лятошинського по класу естрадно-джазового вокалу. Інститут екранних мистецтв ім. Івана Миколайчука — режисер театральних постановок та масових свят. Учасник хору ім. В'ячеслава Палкіна при Харківській консерваторії.

У 2003 році вступив до Державної академії керівних кадрів культури та мистецтв. Спеціальність «Режисер театральних постановок та масових свят».
Творчість

Едуард Приступа працює в різних музичних напрямках з багатьма українськими та зарубіжними артистами (ТНМК — хіп-хоп і репкор, Росава — етно-фолк, «На Відміну від» — реп, АСТАРТА — етно-рок, гурт НЕДІЛЯ — ліричний і мелодійний попрок, вдало вплітає елементи реггі).

Приступа співпрацює з бас-гітаристом британського рок-гурту Porcupine Tree Коліном Едвіном — Colin Edwin над створенням дебютного альбому-проєкту Astarta / Edwin, в якому, бере участь американський гітарист Jon Durant.
Зарубіжний досвід

Постійно бере участь у багатьох зарубіжних гастролях. У складі ТНМК — участь у великому французькому фестивалі Франції Les Francofolies.

Неодноразово виступав у Польщі з проєктом Росава.

Продюсуючи етно-гурт АСТАРТА, Приступа презентував дебютний альбом колективу «Перший національний». У рамках фестивалю Дні України у Великій Британії Едуард виступив в Лондоні разом з проєктом Astarta / Edwin в 2013.
Автор пісень та саундтреків

ТНМК
ТНМК
Гурт Пара Нормальних Любви»
Росава Ніч»
А. Рудницька
На Відміну Від мене»
Етно-гурт Астарта
А також співпраця з такими артистами як Віталій Козловський «З тобою я», Надія Мейхер, Євген Сафонов, Лера Массква, Тоня Матвієнко.
Автор гімну ФК Арсенал і музичного оформлення програми «Підйом» (Новий канал)
Пісня will fly» увійшла до фільму «Розыгрыш», відомого російського режисера Павла Лунгіна.
Автор саундтреку до серіалу «Сила притяжения»
Викладач та консультант з вокалу фестивалю «Червона Рута» (49 виконавців, 2010 рік)
Дискографія

1999 — гурт ТНМК «Зроби мені хіп-хоп»

2000 — Росава «Росава»

2001 — ТНМК «Неформат»

2001 — Росава «Просто неба»

2003 — ТНМК «РеФорматЦія»

2004 — ТНМК «Пожежі міста Вавілон»

2004 — гурт НЕДІЛЯ — «НЕДІЛЯ»

2005 — ТНМК «Jazzy» (live)

2006 — НЕДІЛЯ «Трохи теплих слів»

2007 — Росава «Колискові»

2008 — артпроєкт «Тричі — ПоНеДіЛоК» спільно з Сашком Положинським (Тартак)

2010 — НЕДІЛЯ «FORTISSIMO»

2011 — «Ді. Ор» — акустичний сольний альбом разом з Орест Криса.

2012 — АСТАРТА «Перший національний»

2013 — Збірник дитячих пісень «Віршолюбики»

2015 — сингл «Смешные любови»

2015 — сингл Paris

2015 — різдвяний сингл Gabriel's Message

2016 — Astarta/Edwin — інді-етно альбом з бас-гітаристом прог-рок гурту Porcupine Tree — Colin Edwin

2016 — сингл «Війна», записаний у співторчості з відомим музикантом -мультиінструменталістом Орестом Крисой.

2016 — сингл — «Байдики»

2016 — сингл — «Щасливий»

2016 — сингл — «Новий рік»
Цікаві факти
В юності був журналістом тижневика Теленеделя.
Залишив Академію керівних кадрів на 5-му курсі, за 2 місяці до отримання диплому!
Грає на декількох музичних інструментах — гітара, фортепіано, акордеоні. Мріє навчитися грати на саксофоні.
Прекрасно готує — може приготувати і нагодувати не менше 50 осіб. Вже два роки дотримується вегетаріанства, але якщо вам потрібно приготувати картоплю — знає 34 рецепта приготування цього популярного овоча! Кулінарний коник відомого музиканта — крем-супи.
Захоплюється сільським господарством та вирощує фруктовий сад.
Добре грає в шахи.
Щодня віджимається від підлоги 100 разів, а вранці приймає крижаний душ. Обов'язково на Водохреща пірнає в ополонку.
У 2013 році музикант організував на свій день народження безпрецедентну акцію, замість святкування дня народження він попросив своїх друзів організувати збір коштів для Ніжинського інтернату для дітей з розумовими та фізичними проблемами розвитку це було
У вересні 2021 року очолив компанію "Аудіоказки Українською", яка створює найбільшу аудіотеку казок та колискових українською мовою

X
Menu
2024 © Ukrainian Musical World
General partner:
Opera World