Menu
Menu

Мірошниченко Роман Максимович

1977

Український гітарист, композитор, продюсер. Виступав, записувався з зірками світової музики: Ел Ді Меола, Стів Вай, Larry Coryell, Марко Мендоза, Heather Headley, Jennifer Batten, Paul Wertico, Gary Husband, Trilok Gurtu, Саймон Філліпс, Bunny Brunel, Dominique DiPiazza, Daniel Piazzolla, João Donato, Frank Colon, Дживан Гаспарян, Saskia Laroo, Richie Cole. Роман є офіційним обличчям компаній Ovation Guitars, Paul Reed Smith guitars, Orange Amps i D'Addario Strings.
Roman Miroshnichenko

Біографія

Народився 4 червня 1977
У 1994—2000 працював у джазовому оркестрі свого батька Максима Мірошниченка, одночасно з цим навчався в ДНУЗТ.
У 2002 заснував свій сольний проект RMProject. З великим успіхом виступає у багатьох містах СНД, США i Європи, на сьогодні є одним із самих затребуваних вітчизняних представників інструментальної музики та частим гостем-хедлайнером найпрестижніших джазових та гітарних фестивалів.

Нагороди, досягнення
Piк Конкурс Країна Категорія Номінована робота Результат
2004 «ДоДж» Україна «Кращий джазовий ансамбль» Rush Перемога, «Гран-Прі»
«ДоДж» Україна «Гітара» Rush Перемога, "1-е місце "
2010 The Independent Music Awards США «The Best World Traditional Song» «Unforgiven» Перемога
The Independent Music Awards США «People VOX POP Choice» «Unforgiven» Перемога
2011 The Independent Music Awards США «The Best World Beat album» «Temptation» Номінація
2013 USA Songwriting Competition США «Instrumental» «Desperation» Перемога
2014 International Acoustic Music Awards США «Instrumental» «Forgotten Melody» Номінація, Фіналіст
2014 International Songwriting Competition США «Instrumental» «Forgotten Melody» Перемога, Honorable Mention Prize
2016 The UK Songwriting Contest Великобританія «Instrumental» «Desperation» Номінація, Фіналіст
2016 The Independent Music Awards США «The Best World Traditional Song» «Moon Over Tanjore» Перемога
2016 The Independent Music Awards США «The Best Instrumental Song» «Alien's Dream» Номінація
2016 The Independent Music Awards США «The Best Instrumental Album» «Perfect Stangers» Перемога
2017 USA Songwriting Competition США «Instrumental» «Bootman Badroomba» Номінація, Фіналіст
2017 The UK Songwriting Contest Великобританія «Instrumental» «Adios Amigo» Номінація, Фіналіст
2018 The Independent Music Awards США «The Best Instrumental Album» «Ascension» Номінація
2018 The UK Songwriting Contest Великобританія «Instrumental» «Song For Godfather Of Fusion» Номінація, Фіналіст
2018 USA Songwriting Competition США «Jazz» «Ascension» Номінація, Фіналіст
2019 The Independent Music Awards США «The Best World Traditional Song» «Song For Godfather Of Fusion» Номінація
2019 Unsigned Only США «Instrumental» «Alien's Electrik Dream» Перемога, Honorable Mention Award
2019 USA Songwriting Competition США «Instrumental» «Song For Godfather Of Fusion» Номінація, Фіналіст
2020 International Acoustic Music Awards США «Instrumental» «Ostrov» Перемога
2020 Unsigned Only США «Instrumental» «Song For Godfather Of Fusion» Перемога, Honorable Mention Award
2020 The Independent Music Awards США «The Best Compilation Album» «Top 10 Songs of 10 Years (Anthology)» Номінація
2020 USA Songwriting Competition США «Instrumental» «Alien's Electrik Dream» Номінація, Фіналіст
2020 Hollywood Music in Media Awards США «Best Contemporary Classical/Instrumental» «Bodhrán's Magic» Номінація
2020 Global Music Awards США «Best Album» «The Sixth Sense» Перемога, Silver Medal
2021 Global Music Awards США «Best World Music Composition» «New Shapes» Перемога, Silver Medal
2021 Global Music Awards США «Best World Fusion Album» «New Shapes» Перемога, Silver Medal
2021 Unsigned Only США «Instrumental» «Bodhrán's Magic» Перемога, Honorable Mention Award
2021 Hollywood Music in Media Awards США «Best Contemporary Classical/Instrumental» «Flying Dragon» Номінація
2021 Hollywood Music in Media Awards США «Jazz» «Corona Funk» Номінація
2021 USA Songwriting Competition США «Instrumental» «Bodhrán's Magic» Номінація, Фіналіст
2022 Global Music Awards США «Best Album» «Plays Figueiredo» Перемога, Silver Medal
2022 Global Music Awards США «Best Instrumental» «Plays Figueiredo» Перемога, Silver Medal
2022 International Acoustic Music Awards США «Instrumental» «New Shapes» Номінація, Фіналіст
2022 International Acoustic Music Awards США «Instrumental» «Bodhrán's Magic» Номінація, Фіналіст
2022 International Songwriting Competition США «Instrumental» «New Shapes» Перемога, Honorable Mention Prize
Виконавчі риси

У манері гри Романа Мірошниченка критики вбачають вплив таких найвидатніших майстрів гітари, як Ел Ді Меола, John Mclaughlin. Характерні виконавські риси Романа Мірошниченка — це яскрава мелодійність, бездоганне імпровізаційне мислення, віртуозні пасажі й оригінальне звучання акустичної гітари в сукупності з новітніми технологіями гітарного обладнання.
Дискографія

Сольна дискографія

The Infinity, CD (2005)
RMProject Live in Jazz Town, DVD (2008)
Temptation, CD (2009)
Surreal, CD (2013)
Ascension, CD (2017)
The Sixth Sense, CD (2020)

Спільно

Together, CD (2007)
World Of Guitar Trio. «Perfect Strangers», CD (2015)
New Shapes, Roman Miroshnichenko and Henrik Andersen, CD (2022)
Plays Daniel Figueiredo, CD (2022)

За участю Романа Мірошниченко

Instrumental Collection, CD (2002)
Festival Ethnosphere Live vol.2, DVD (2004)
Олег Туманов «Latin Romance», CD (2004)
George Musheev «Tale of Night», CD (2004)
Yerevan—Moscow—Transit vol.3, CD/DVD (2005)
Djivan Gasparyan and Russian National Orchestra. Live in Kremlin, DVD (2006)
Frank Colon Band «Live in Moscow», DVD (2006)
Festival Ethnosphere Live vol.4, DVD (2007)
Poetic: Jazz Theater. Gariman Volnov. Feat.: Marco Mendoza, Larry Coryell, Joel Taylor, Mario Parmisano, Joey Heredia, Renato Neto (2012)
One Eye On the Highway. Elizabeth MacInnis (2013)
Bridges: A Musical Journey. Igor Ledermann (2014)
Stillness in Motion — The Space Between The Notes. Steve Vai, DVD (2015)
Radio Nostalgia II. Mario Olivares (2016)
Latin Lounge. Frank Colon (2019)

X
Menu
2024 © Ukrainian Musical World
General partner:
Opera World