Menu
Menu

Хмара Євген Станіславович

1988
Хмара

Хмара Євген Станіславович (нар. 10 березня 1988, Київ) — український композитор, піаніст-віртуоз, член Опікунської ради асоціації «Child.ua»
Народився в Києві у родині залізничника і педагога.

З раннього дитинства захоплювався літаками й музикою. У віці семи років написав першу музичну композицію, на яку його надихнула подорож у потязі. Також у дитинстві хлопчик знав усі типи літаків, міг розпізнати їх за звучанням.

Хлопець цікавився астрономією, тож на перші зароблені гроші придбав великий телескоп.

Євген має коричневий пояс з карате.

У 1994—2003 роках навчався у музичній школі. З 1995 року по 2005 рік навчався в київській ССЗШ № 307.

З 2004 року починає працювати у музичній сфері. Перше місце роботи — музичне оформлення меблевого салону.

У 2005―2010 роках навчався в Українській академії бізнесу і підприємництва (Київ).

2010 року почав аранжувати для зірок українського шоу бізнесу.

2012 року став фіналістом шоу «Україна має талант».

З 2012 по 2018 рік був музикантом шоу «X-Фактор».

Нагорода за найкращу імпровізацію (2013)
Перше місце у музиному конкурсі ім. Дмитра Тьомкіна
Наймасштабнішим проєктом 2018 року був великий сольний концерт «30» у Палаці Україна за участі 200 інструментів оркестру та 100 співаків хору.

Грудень 2019 — березень 2020 — концертний тур Україною «Мовою сучасного композитора»

2020 — спільно з ГО «Child.ua» представив альбом для дітей з аутизмом.

2020 — представив Україну на дипломатчному прийнятті в Кувейті за запрошенням надзвичайного та повноважного посла в державі Кувейт Олександра Балануци.

2021 — відкрив матч Ліги націй проти збірної Іспанії гімном України на стадіоні «Олімпійський» в Києві.

Грудень 2021 — концертний тур Україною з інструментальним шоу KHMARA.

У 2022 році випустив 6-й студійний альбом. Регулярно виступає з концертними турами Україною та закордоном. Пише музику для кінофільмів та телесеріалів.

Нагороди
2001 — президентська премія, стипендію від фонду «Надії та добра», за особливі досягнення в музичній сфері.
2013 — Голлівудська премія імпровізаторів.
2017 — міжнародне звання «Yamaha Artist».
2017 — лауреат на звання «Людина року 2017».
Дискографія
2013 — альбом «Казка»
2015 — альбом «Знамення»
2016 — альбом «White piano»
2018 — альбом «Wheel of Life»
2020 — альбом «Freedom to move»
2022 — альбом «Event Horizon», side A
Сингли
2015 — «Astral Dreams»
2021 — «Event Horizon»
Телепроєкти
2001 — участь на фестивалі «Таврійські ігри»
2012 — фіналіст телешоу «Україна має талант»
2013 — участь у телешоу «Куб»
2014—2018 — піаніст шоу «X-Фактор»
2017 — оркестровий вечір і сольний виступ на шоу «X-Фактор»
Лютий 2018 — участь у телевізійному шоу «Великий Весняний Концерт»
2019 — участь у телешоу «Вечір Прем'єр з Катериною Осадчою» на телеканалі «1+1»
2019 — участь у ранковій програмі «Сніданок з 1+1».
2020 — сюжет у телешоу «Життя Великих Людей» на телеканалі «1+1».
2021 — суддя у телешоу «Співають всі» на телеканалі «Україна».
2021—2022 — регулярний гость у програмі «Сніданок з 1+1» на телеканалі «1+1»
Співпраця
2001 — спільний виступ з Дідьє Маруані (Space) на «Таврійських іграх»
2001 — виступ на шоу-концерті гурту «Space» «Symphonic space dream» у палаці «Україна».
2004 — виступ на центральній площі у Дніпрі на концерті гурту «Space»
2006 — виступ у Кремлівському палаці в Москві на концерті гурту «Space».
2011 — співпраця з Олегом Скрипкою у проєкті «Українські вечорниці».
2011 — співпраця із британською співачкою Сонік
2013 — акомпанування Олегу Скрипці та співачці Валерії на шоу «Голос країни»
2014 — співпраця з італійським співаком Пупо.
Осінь 2015 — презентація шоу «Знамення» у Жовтневому палаці за участю Дідьє Маруані
2016 — співпраця з Алесандро Сафіна у рамках його концерту у Києві
2016 — кавер-версія пісні «1944» переможниці Євробачення 2016 Джамала
2019 — спільний сингл з гуртом «Kazka»
2019 — спільний сингл «Скучаю» з гуртом «НеАнгели»
Діяльність
Концерти
Весна 2015 — перший всеукраїнський тур «Piano vs Dubstep», шоу Znamenie у Жовтневому палаці
Весна 2017 — шоу «The Wheel of Life» у Жовтневому палаці
Грудень 2018 — наймасштабніший сольний концерт «30» у «Палаці Україна»
Грудень 2019 — березень 2020 — концертний тур Україною «Мовою сучасного композитора»
Грудень 2021 — концертний тур Україною з інструментальним шоу «KHMARA»
Кліпи
2012 — «Пока она спала».
2013 — «Волшебные часы»
2017 — «Nocturne»
2017 — «Ніжність»
2017 — «Піаніст у місті-примарі», відео-робота присвячена місту Прип'ять
2017 — «Привітання України з 26-ю річницею Незалежності», відео-робота до Дня незалежності України.
2018 — «LIFELINE», відеоробота присвячена проєкту «Дивовижна країна».
2018 — серія відеокліпів знятих у рамках руху Open Ukraine — «Znamenie» та «The Wheel of Life», зняті на території Національного університету «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського».
2019 — «Collapse of the System»
2020 — кліп «Release», знятий у стародавньому замку, Франція.
2020 — кліп «In the Sky», знятий в горах на висоті 2 000 метрів в Альпах.
2021 — кліп «Mars planet. First online concert from the Mars», знятий в Петрі, Йорданія.
Благодійність і соціальні проєкти
Євген Хмара підтримує соціальні та благодійні проєкти. Учасник щорічного благодійного фестивалю «Назустріч мрії».

З 2017 року за підтримки асоціації «Child.ua» Євген щорічно проводить благодійні концерти музикотерапії для дітей з аутизмом, ДЦП та різними психологічними відхиленнями. Активний учасник та волонтер руху «Аутизм Friendly Space».

2013 — в рамках акції «Мрій! Дій!» вперше поставив рояль на Михайлівській площі у Києві, де грав свої та відомі світові композиції.
2017, 2018 — концерт для дітей з інвалідністю у Київському палаці дітей та юнацтва
2019 — концерт для дітей з інвалідністю у Київській міський державній адміністрації
2019 — учасник благодійного проєкту «Здійсни мрію».
У 2020 році Євген Хмара разом з Child.ua презентували альбом для дітей з аутизмом.
2022 — під час російського вторгнення на територію України, регулярно проводить благодійні концерти для біженців та військових.
Сім'я
Дружина Дар'я Ковтун (співачка Odara), одружені з 2016 року.
Діти: син Микола (2017) і донька Віра (2019)
У липні 2022 року народився син.

X
Menu
2024 © Ukrainian Musical World
General partner:
Opera World